2013/08/09

Pavlova

Tehtiin tuossa joku aika sitten kesäherkkua, pavlovaa. Oli hyvää vaikkakin vähän makeeta! Tää on aikaa vievä ton marenkivaahdon takia, mutta se kyllä palkitsee sitten kun on valmista.

kuva lainattu miljan blogista


3 munanvalkuaista
2dl sokeria
2tl sitruunanmehua

1prk kuohukermaa
marjoja ja/tai hedelmiä

Laita uuni lämpenemään 125 asteeseen.
Erottele munanvalkuaiset keltuaisista varovasti ja huolellisesti, koska jos valkuaisten joukkoon joutuu keltuaista, ne ei vaahtoudu kunnolla.
Lisää sokeri vähitelen valkuaisten joukkoon ja lisää viimeisenä sitruunanmehu.
Marenkivaahto on valmista, kun voit kääntää kulhon ylösalaisin niin, että vaahto pysyy kulhossa.
Kasaa marenki pellille. Voit tehdä ympyrän ja kasata reunoista vähän korkeamman niinkuin me tehtiin.
Marengin paistoaika on 1h-1½h. Tarkkaile marenkia välillä.

Kun marenki on valmis, siirrä se tarjoilualustalle ja anna jäähtyä. Marengin jäähtyessä vispaa kermavaahto.
Kasaa kermavaahto marengin päälle ja lisää marjat kermavaahdon päälle.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti