2013/03/20

Sitruunakuppikakut


100g voita tai margariinia
1½dl sokeria
2 munaa
2rkl maitoa
1tl vaniljasokeria
2dl vehnäjauhoja
1tl leivinjauhetta
ripaus suolaa
3tl sitruunamehua

  1. Vatkaa voi ja sokeri vaahdoksi.
  2. Lisää kananmunat yksi kerrallaan koko aika sekoittaen.
  3. Lisää maito
  4. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää ne vähitellen taikinan joukkoon. 
  5. Lisää sitruunamehu. Voit lisätä tai vähentää sitruunamehun määrää ihan oman maun mukaan.
  6. Uuni 180'C, paista 15-20 minuuttia. Anna leivosten jäähtyä ennen kuorruttamista.
Kreemi: 

margariinia
tomusokeria
vaniljasokeria
vettä
sitruunamehua

Kreemiin heitin aineita ihan silmämääräisesti. Mutta muistaakseni margariinia oli 100g, tomusokeria meni n. 2dl ehkä, teelusikallinen vaniljasokeria ja vettä oli pieni loraus ja sitä sitruunamehua tosiaan vähän meni sinne.. heheh..:D Mutta ihan hyvin onnistu, vaikka ensimmäistä kertaa tein.

Jätin taikinassa sitruunamehun määrän aika vähäiseksi, koska kreemistä tuli yllättävän sitruunanmakuinen, ehkä vähän liian kirpeä. Mun mielestä nää maistu paremmilta päivän vanhoina, kuin vastaleivottuina. Saatto johtua siitä, että kreemissä oli se maku vähän tasaantunut.




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti