2½dl vehnäjauhoja
1½dl sokeria
1tl vanilliinisokeria
½tl leivinjauhetta
½tl ruokasoodaa
(2dl piimää tai kermaviiliä)
75g margariinia
1 kananmuna
Pinnalle:
4-5 omenaa
kanelia
sokeria
- Kuumenna uuni 225 asteeseen ja voitele ja jauhota piirakkavuoka.
- Ota margariini lämpenemään huoneenlämpöön ja pese, kuori ja leikkaa omenat lohkoiksi.
- Mittaa kulhoon jauhot, sokerit, leivinjauhe ja ruokasooda.
- Lisää muna ja sekoita varovasti. (Tässä vaiheessa lisää varovasti myös piimä tai kermaviili jos käytät niitä)
- Nypi margariini jauhojen joukkoon.
- Painele taikina vuokaan, lado omenat päälle ja ripottele pinnalle kanelia ja sokeria.
- Paista uunin keskitasossa 25-30 minuuttia.
- Tarjoile vaniljakastikkeen, kermavaahdon tai vaniljajäätelön kanssa.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti