2013/09/27

Omenapiirakka


 photo omppupiirakka_zps95862a06.jpg

2½dl vehnäjauhoja
1½dl sokeria
1tl vanilliinisokeria
½tl leivinjauhetta
½tl ruokasoodaa
(2dl piimää tai kermaviiliä)
75g margariinia
1 kananmuna

Pinnalle:

4-5 omenaa
kanelia
sokeria

 photo omenapiirakka_zps013c241b.jpg  photo omenapiiirakka_zps4269a6dc.jpg
  • Kuumenna uuni 225 asteeseen ja voitele ja jauhota piirakkavuoka.
  • Ota margariini lämpenemään huoneenlämpöön ja pese, kuori ja leikkaa omenat lohkoiksi.
  • Mittaa kulhoon jauhot, sokerit, leivinjauhe ja ruokasooda.
  • Lisää muna ja sekoita varovasti. (Tässä vaiheessa lisää varovasti myös piimä tai kermaviili jos käytät niitä)
  • Nypi margariini jauhojen joukkoon. 
  • Painele taikina vuokaan, lado omenat päälle ja ripottele pinnalle kanelia ja sokeria. 
  • Paista uunin keskitasossa 25-30 minuuttia. 
  • Tarjoile vaniljakastikkeen, kermavaahdon tai vaniljajäätelön kanssa. 
 photo omenapiirakkaruusu_zps8ce8e700.jpg  photo ommppupiiras_zpsd3a7edbd.jpg

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti